2018. május 17., csütörtök

Cassandra Clare - Az angyal (Pokoli szerkezetek 1.)

Miután befejeztem a Végzet ereklyéi sorozatot (ami kicsit csalódást okozott, erről talán valamikor majd írok, röviden annyi, hogy túlságosan összecsapottnak éreztem), úgy gondoltam folytatom Cassandra másik sorozatával.

Talán bennem van a hiba és én olvasok túl sok ifjúsági könyvet vagy az írónő tényleg nem tudott új ötlettel előállni és ezért előző sorozatát bújtatta új köntösbe, apróbb változtatásokkal. Nem olvastam még el mások véleményét, de kíváncsi vagyok, hogy csak én éreztem-e így.

Főszereplőnk egy fiatal lány, aki teljesen átlagosnak hiszi magát és kiderül, hogy mégsem az. Clary Tessa élete megváltozik, mikor találkozik egy hihetetlenül szexi sráccal. Jace, akarom mondani Will a valóság olyan részeit mutatja be a lánynak, amiről ő még álmodni sem mert. Persze van még egy parabatai srácunk is, aki kitart barátja mellett. Ja és ne feledkezzünk meg a 100%-ig csajos csajról sem (bár megjegyzem, itt visszaesést érzek, nekem Izzy jobban bejött a csajos-tökös stílusával). Ó és ne feledkezzünk meg kedvenc halhatatlan szereplőinkről sem, őket ismerősként üdvözölhetjük újra.

Azért vannak változtatások is, hogy ne csak pénzlehúzásnak tűnjön a könyv, például visszarepülünk a 19. századi Angliába, ezt pici változtatásokkal ismerhetjük meg, azonban London évszázadokkal ezelőtt is London volt.

Bár ezen G.R.R. Martin könyvei
vannak, Cassandra sem sokkal
maradna le tőle
(Az van bejelölve, hogy hol
halt meg egy-egy szereplő)
C.C. folytatta a szereplők gyilkolászását, amiért haragszok rá. Egy YA könyvnek akkor sem kell tele lennie halállal, ha történetesen fantasy. Már az előző sorozatában sem értettem miért kellett megölnie annyi szerethető szereplőt, most mégis folytatta már a trilógia első kötetében.

Mindent összevetve azért érdekes könyv volt, mikor el tudtam vonatkoztatni ezektől, érdekel a többi rész is, nemsokára lehet kezdem is a második részt.

"Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése