2018. április 9., hétfő

Marni Bates - Gyilkos a vonal végén (Gyilkos a vonal végén 1.)

Az ifjúsági irodalom kedvelői számára Marni Bates neve, valamint a Móra kiadó LOL sorozata biztosan ismerősen cseng. Bates 6 könyve jelent meg mostanáig a kiadó gondozásában, az jelenleg 23 részes LOL-könyvek sorozatban. A leírás szerint belevaló, hétköznapi lányokról szólnak a sorozat tagjai, azonban mindegyik kicsit más témát dolgoz fel.

Ez a 2016-ban megjelent sorozatnyitó kötet tökéletesen beillik a LOL-könyvek közé, kicsi romantika, kicsi bénázás, tini főszereplők, laza történetvezetéssel. Tipikusan egy délutános/napos könyv, amit jó elővenni, mikor ki akarjuk kapcsolni az agyunkat, de nem igazán mondanám újraolvasósnak. Nem csalódtam ilyen tekintetből benne, mert egy könnyed olvasmányt kerestem két komolyabb könyv mellé a könyvtárban.

Ami engem viszont zavart, hogy olyan érzésem volt mintha jó néhány mondatot bekezdést kihúztak volna a szerkesztők, utána pedig nem lett rendesen átdolgozva a szöveg azon része elmondanak kb egy mondatot és már ott is vannak a kocsival.
Maga a történet amúgy szintén nem nagy durranás, legalábbis nekem ismerősnek tűnt: apuci lelépett, anyuci cserélgeti a pasikat, csajszikánk pedig belekeveredik valamibe, amibe nem kellett volna és ezért veszélybe kerül az élete. Adott még két legjobb barát, egy lány és egy fiú akibe csajszika persze szerelmes. Na meg ne felejtsük el a bunkó srácot sem, hisz ő is ott szerepel a tökéletesen klissés sztori hozzávalói között. Valamiért azonban mégis megfogott a történet és várom a következő részét, amiről eddig semmi infó nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése