2018. április 17., kedd

Cassandra Clare - Bukott angyalok városa (Végzet ereklyéi 4.)

Majdnem pontosan egy évvel az Üvegváros után kezdtem el a Bukott angyalok városát, így csak halvány emlékeim voltam arról, hogy mi is történt pontosan, azonban olvasás közben eszembe jutottak a történések.

Főhőseink visszatérnek New Yorkba és élnék Árnyvadászokhoz képest nyugis életüket, ha megtehetnék. Clary elkezdi az edzést, valamint kapcsolatuk is kiteljesedhet reményeik szerint, már amennyire Jocelyn hagyja.

Újra találkozunk Simonnal is, aki a "vámpír csáberejének" köszönhetően két lányt bolondít egyszerre, bár nem tartom a legjobb ötletnek egy Árnyvadásszal és egy vérfarkassal szórakozni, akik akár a másodperc töredéke alatt képesek lennének különböző módszerekkel megölni. Bár nem igazán ismerősként, de újra üdvözölhetjük a banda többi tagját is és egy új sráccal is bővülnek.

Clary és Simon kapcsolata kicsit ellaposodik érzésem szerint, mivel mindketten inkább a saját kapcsolatukkal foglalkoznak, pedig én imádom a fiú-lány barátságokat, mert jó olvasni, hogy létezik ilyen még. Azonban Jace és Simon kicsit több időt töltenek együtt, ami vicces beszólásokat eredményez néhol és jó látni, hogy foglalkoznak egymással.

Hogy hőseink nehogy unatkozzanak, kapunk egy rejtélyt is, amit Clary és Jace szemszögéből is látunk kibontakozni, valamint egy másik szálon Simonnál is. Ezzel kapcsolatban volt egy olyan rész, ahol én egyből átláttam Jace viselkedésén, nem is értettem Clary hogy nem látja, hogy nem oké valami a BARÁTJÁVAL.

A történetet még végigkíséri Jocelyn és Luke esküvőjének előkészületei, azonban maga az esküvő már nem szerepel a könyvben.

Kíváncsian várom a következő részt, mivel ennek ismét függővége volt, így olvasásra úgy ajánlom, ha a következő kötet is a közelben van. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése