2018. január 24., szerda

Top 5 Szerda - Könyvek, amik rengeteg kérdést felvetnek

Ismét szerda, újabb Top 5 Szerda bejegyzés. A Molyos zónát itt találjátok. Bár ma 5 helyett csupán 3 könyvet hoztam.
A mai nap témája: Olyan könyvek, amelyeket vagy utáltál vagy csak okésak voltak, viszont rengeteg dolgot, kérdést felvetnek.1. Lewis Carroll: Alice Csodaországban
Majdnem pont egy éve olvastam, vonaton ültem és bár szenvedtem vele, de kiolvastam. A történetet ismertem, láttam már korábban a filmváltozatot és talán ez az egyetlen eset, ahol azt mondom, hogy a film jobb, mint a könyv. Annyira érthetetlennek tűnt akkor, hogy sajnáltam, hogy megvettem ezt és a második részét is, amit a mai napig nem olvastam el. Elgondolkoztam, hogy vajon ez most mi is akar lenni. Mennyire volt bedrogozva? Esetleg csak nekem nincs elég ismeretem az értelmezéshez? Vagy csak a magyar fordítás sikerült így? Nem tudom, de nem fogok egyhamar újra megpróbálkozni vele.


2. On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Megint egy tavalyi olvasás. Nagyon vártam ezt a könyvet, mivel gyönyörű a borítója és érdekesnek tűnt a történet is. Sajnos csalódtam benne, ezt a Molyos 3 csillagos értékelés is elárulja szerintem. Sok minden nem lett megfelelően kidolgozva, megmagyarázva. Elgondolkoztam rajta, de sajnos nem találtam választ.


3. Leiner Laura: Ég veled
Nos, erről volt itt nemrég egy értékelésem, ahol kifejtettem miért nem tetszett. Nem szeretném ismételni magamat csupán annyi kérdésem lenne Laurához: miért? Annyiféleképpen meg lehetett volna oldani, annyi apró hibát ki lehetett volna kerülni. Jó az alapötlet, de tőle ettől többet várnak az olvasói. Talán túl magasra tette az eddigi könyveivel azt a bizonyos mércét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése