2018. január 22., hétfő

Élménybeszámoló - A Magyar Kultúra Napja fiatalosan

Ez nálunk készült,
én sajnos pont nem vagyok rajta,
mert fent ültünk
Ma egy rendkívüli megemlékező műsorban volt részem, ugyanis a giminket meghívták a Kávészünet zenekar koncertjére, akik szebbé tették a napunkat és nem csak azért, mert suli időben volt. 😄

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta rendezik meg január 22-én, mivel Kölcsey ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát 1823-ban.

A Kávészünet zenekart szerintem elég sokan ismerhetik, nekünk sem volt ismeretlen, legalább a Mama című feldolgozásukat mindenki hallotta már.

Fiatalosan sikerült a megemlékezés, mely alatt több feldolgozást is hallottunk, kicsit sikerült feltöltődni is és egy kis erőt adott a további órákhoz (és khm a látvány sem volt utolsó, az iskola lányrésze, szóval a nagy többség eléggé élvezte a műsort 😄). Remélem máskor is lesz hasonló rendezvény, amire elmehetünk, hisz a fiatalokat az ilyenek fogják meg, nem az, mikor teljesen unottan felolvas valaki három-négy verset.

A zenekart megtaláljátok Instagramon, Facebookon és Youtube-on. Remélem másnak is lesz lehetősége élőben meghallgatni őket! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése