2018. január 6., szombat

Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg

Csodálatos történet a barátságról, a gyerekek és felnőttek közötti különbségekről, valamint arról, hogy az emberek mennyire elfelejtették, hogy mi a fontos. Erős kezdés 2018-ra, magasra tette a mércét a többi könyvnek.

Valószínűleg mindenki ismeri a történetet, még ha a könyvet nem is olvasta. Sokáig nekem is kimaradt, ma azonban Molyon ebből volt idézet a szerencsesütimben, hát kedvet kaptam hozzá.

"- Mit tanácsol uraságod? - kérdezte. - Milyen bolygót látogassak meg?
- A Földet - felelte a földrajztudós. - Jó híre van..."

Annyira ártatlan, gyermeki, hogy engem teljesen elvarázsolt, mégsem mondanám rá, hogy 100%-ig mese, mivel a Herceg utazásai során rengeteg bölcs gondolatot hall, amiket fontosnak tart észben tartani. Vajon tényleg ennyire megváltozunk, ha felnövünk? A gyerekek annyira tisztán látnak és éreznek mindent, a felnőttek pedig elcsendesítik őket, azzal, hogy "nincs idejük". Csak remélem, hogy én nem ilyen leszek/vagyok. Szívem szerint minden felnőttnek kezébe adnám. Amilyen rövid (legtöbb kiadásban 100 oldal körül van), annyira könnyen belopja magát az ember szívébe. Bevallom, a végén elszomorodtam (bár ennek lehet az is az oka, hogy egész nap furcsán éreztem magam és érzékenyebb voltam). Jelenleg ennél többet nem tudok írni róla. Megszerettem ezt a könyvet és valószínűleg újraolvasós lesz.

Ha kedvet kaptál hozzá, akkor akár most azonnal elolvashatod a MEK oldalán: Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése